středa 22. listopadu 2017

[Povídka] Way of the warrior část 1.

Votar se narodil na počátku první mandalorianské občanské války, na Mandalore. Jeho otec padl ve válce na straně mandalorianů snažících se zabránit Satine Kryze reformovat Mandalore. Poté se svou matkou žil na Concordii v menší vesnici založené klanem Vizsla který byl vyhnán na měsíc. Na Concordii Votar cvičil děti klanu Vizsla, kde se také seznámil s Pre Vizslou, Garem Saxonem a ostatními budoucími členy Death Watch. Když dosáhl 25 let a stal se blízkým Pre Vizsly, začali spolu vymýšlet jak znovu vzkříšit mandaloriany jako válečníky. Vizsla už v té době byl vůdcem Death Watch, Tor Vizsla byl zabit Jango Fettem a Death Watch měla jen málo členů. Najednou před nimi stál velký úkol, museli sjednotit všechny klany a naplánovat převzetí vlády nad Mandalore a navrátit ji ke starým tradicím.
,, Hej vstávej Di'kut, už jsi spal dost "
Uslyšel Votar a z popraskaného stropu jeho chaty se sesypala vrstva prachu. Votar zabručel, posadil se na postel a křikl ,, Sklapni Saxone ". Potom se napil vody a kousl do uschlého joganu.  Rozhrnul plachtu kterou měl místo dveří a zamračil se když mu na tvář dopadly paprsky slunce. Pozdravil se se Saxonem a vydali se na obchůzku kolem vesnice.
,, Tak prý se vám to opravdu povedlo, sjednotili jste všechny klany tady na Concordii pod jednu vlajku " řekl Saxon a zasmál se.
-,, Ano, je to tak Death Watch je po všech těch letech připravena na to aby jsme uskutečnili nás plán ".
Po asi hodině chůze došli k velkému stanu který připomínal úl. Votar se zastavil a řekl:
,, Zítra odlétám"
-,,Co? Teď když to má vše začít? "
obořil se na něj Saxon.
,, Podívej všechno není tak jak si myslíš. My nebude jen tak útočit Vizsla se spojil se separatisty a já se mu to snažím rozmluvit už od začátku ale neposlouchá mě. Ten Tyranus jej musel nějak ovládnout ".
-,, No jó, ty a ten tvůj strach ze sithů "
,, O tom se tu teď s tebou nebudu bavit,  ale říkám ti já tu nebudu až se obrátí proti nám.  Chtěl jsem ti to říct a rozloučit se ". -,, A Vizsla to ví? " 
-,, Ano a reagoval na to hůř než ty a myslím že mi to jen tak neodpustí ".
Chvilku se ještě  loučili a pak Votar nasedl na speeder který byl kousek od stanu a rozjel se do přístavu.
Pokračování příště

Star Wars: Cesta na vrchol část 4.

Hlavní povstalecká základna den po bitvě o Endor

Loď zastavila na oběžné dráze. "Jsme na místě admirále." Řekl důstojník . "Dobře. sestupte na přistávací plochu." Nařídil Ackbar a celá loď se snesla na zem. Když jsme přistáli tak jsem ucítil tvrdý náraz. "Konečně jsme přistáli. Kdo je u všech sithů učil přistávat!" Zanadával jsem si pro sebe potichu. "Jdeme admirále." Řekl admirál a vyvedl mě ven z lodi. Tam si mě převzala před lodí už plně ozbrojená stráž. "Pojďte s námi kapitáne. Velitelka čeká." Řekl jejich velící důstojník a dovedl mě dovnitř do velkého podzemního bunkru. Až jsem se divil jak málo lodí měli v hangáru. "To jste nás porazily pouze s takovým málem?" "Ne, ostatní padli nebo ještě bojují." Jeho odpovědi jsem se jen lehce pousmál. "Něco je tu k smíchu?" Zeptal se důstojník a otočil se na mě. V očích mu žhnuli

pondělí 20. listopadu 2017

Star Wars: Cesta na vrchol část 3.

Po asi 10 minutách tam dorazil můj pobočník. "Vše je hotovo. Posádka je odzbrojená a už se postupně evakuuje." "Děkuji komandére." Řeknu a zvednu se ze židle. "Půjdu uvítat naše hosty. Kapitán by měl jít všem příkladem." "Ano. Půjdu s vámi." "Ne!" Rozkážu a vyjdu ven z kajuty. Pobočník mě však dál následoval. "Jak jste říkal, jdu ve vašich stopách." Otočil jsem se na něj a položil mu ruku na rameno. "Jak chcete. Ukážeme jim co to znamená imperiální čest." Pobočník jen přikývl a šel se mnou zpět na můstek. Sedl jsem si do křesla a pozoroval lodě rebelů jak odchytávají moduly mé posádky která létala volně mezi troskami. Pak k naší lodi přiletěla jiná menší loď a zakotvila v hangáru. "Jsou tady." Řekl jsem, zvedl se ze židle a zamířil je uvítat.

sobota 18. listopadu 2017

Star Wars: Cesta na Vrchol část 2.

Další den ráno.


Vzbudil mě předem nastavený budík. Zvedl jsem se a zívl. Bylo přesně 8:00 Corusantského času. Oblékl jsem se, vyšel z pokoje a šel na hodinu. "Hah. tak co to dneska bude?" Zeptal jsem se sám sebe když jsem přišel do učební místnosti.
studenti si ani nestačili najít svá místa když se na hodinách objevilo 8:15 a ze dveří vyšel vrchní instruktor. Všichni si stoupli a byli v pozoru. Nikdo se ani neopovážil hýknout. "Studenti, sednout.!" Řekl přísným hlasem a všichni jsme se posadily. "Dnes mi bylo z důvodu nadcházejících zkoušek nařízeno udělat takový malý test." Řekl a zákeřně se podíval přímo na mě. Jeho tvář byla kamenná a však z jeho očí bylo znát že se škodolibě směje. Snažil jsem se jeho pohled přehlížet a dopisoval jsem si poznámky a nové typy strategií co mě napadly. Pak V. Instruktor pokračoval: "V dnešním testu se rozdělíme na dvě skupiny. Ta jedna která vyhraje, bude mít zajištěno že se o jejich schopnostech dozví vrchní velení. A však ta která prohraje bude zahanbena, a zesměšněna jako ta nejhorší a samozřejmě se o tom též dozví vrchní velení." Řekl přísně a taktně. 

středa 15. listopadu 2017

[Povídka] V bílém plastoidu 1.část

Zdravím čtenáře mého díla. Chtěl by jsem se vám představit. Jmenuji se Lukeo Glod, i když po té co jsem vyměnil svůj život za Impérium už mi nikdo neřekne jinak než "FN 59-80".
Všechno začalo tak dávno. Už si to ani nepamatuji. Byl den před mými patnáctými narozeninami, nemohl jsem se dočkat až mi bude patnáct let. Nevím co mě to v ten čas bralo ale chtěl jsem vstoupit do Galaktického Impéria. Větší chybu jsem udělat nemohl, když se tak zpětně ohlédnu. Lepší možnost však ani nebyla. Je jedno jestli zemřu zde na Alderaanu, až sem přiletí Impérium a nebo jestli zemřu někde jinde. Naše planeta měla docela štěstí. Impérium se jí zatím vyhýbalo ale na jak dlouho? To si netroufl nikdo říct. Každý se i přes svojí značnou moc bál o svůj život. Každý věděl co je doopravdy Impérium.

sobota 4. listopadu 2017

Cesta Jediho 2 část: První velká bitva


Jednoho dne mi přidělili jako mistra Ki-Adi-Mundiho. Odtoho dne  jsme se s Anakinem skoro neviděli. První mise s mým novým mistrem byla na planetě Christophsis. Byla obklopena armádou droidů. Byli tam s náma ještě  mistr Windu a Kit Fisto ze svým učedníkem. Pomáhali nám i obyvatelé a armáda planety. Ničily jsme droidy po tisících. Nakonec se tam ukázal i Hrabě Dooku a já a můj mistr jsme se sním museli utkat. Používal formu boje Makashi proti kterému jsem
 byl připraven protože jsem si vymyslel vlastní formu boje jménem Sarsa. Dooku vytasil svůj světelný meč ze zvláštním držadlem. Docela jsem se ho bál. Hned se proti mému mistrovi rozeběhnul a použil několik rázných útoků. Bylo vidět že si mě skoro nevšímá. Pak Ki-Adi-Mundiho odhodil a následně na něj použil blesky. Začal souboj se mnou. Dooku byl překvapen jak se jeho útokům bránil, když jsem útočil tak zase mými rychlými pohyby. Pak skončila všechna sranda Dooku mě odhodil pomocí blesků. Pak přiběhl mistr Jediové. Nakonec Dooku byl nucen utéct na Geonosis. Přiletěli jsme na křižník. Pak jsme si pustitly zprávu na které bylo řečeno  že jsme museli letět na Geonosis pomoc ostatním jedium. Když jsme přiletěli museli jsme splynout z okolím. Pak začala bitva v aréně. Potom přiletěl mistr Yoda z Klony. Všude lítaly střely, všude samé vojska prostě to nepřehledné. Obi-Wan a Anakin pronásledovali Hraběte Dooku. Já a můj mistr s ostatními jidii jsme se přesunuli na další část planety kde jsme zničily další tisíce droidů. Poté  jsme letěli za Anakinem a Obi-Wanem. Když jsme dorazily byl na místě mistr Yoda a zraněný Obi-Wan s Anakinem. Dooku tam už nebyl. Poté jsme letěli na Coruscant. Všem bylo jasné že začali Klonové Války.   

Cesta Jediho: Začátek

Zdravím jmenuji se Adass Akbu a jsem jedi a tohle je můj příběh. Narodil jsem se na Alderaanu, rodiče byli obchodníci. Jednou když jsme byli ve nějakém městě, prohlížel si mě nějaký divný pán. Měl nějaký zvláštní oblek nikdy jsem ho neviděl. Když si toho rodiče všimli hned jsme šli do motelu kde jsme přespávali. Když jsem se zítra probudil byl jsem na Coruscantu a nic jsem si nepamatoval. Ten pán co se na mě tehdy díval mi všechno vysvětlil. Prý že je jedi a řekl mi že mám v buňkách velkou hladinu midichlorianů a že mě vycvičí na jediho. Zjistil jsem že se jmenuje Ki-Adi-Mundi. Nejdřív jsem trénoval s mistrem Yodou jako každý kluk. Zpočátku to bylo těžké ale potom to bylo lehčí. Později jsem se skamarádil s klukem který se jmenoval Anakin Skywalker.

Forbbiden Love: Part 2

Execution Sylvie i Kai byli převezeni na Coruscant. Sylvie byla předvedena před radu jediů, zatímco Kai byl předveden před republikový vojen...