středa 22. listopadu 2017

[Povídka] Way of the warrior část 1.

Votar se narodil na počátku první mandalorianské občanské války, na Mandalore. Jeho otec padl ve válce na straně mandalorianů snažících se zabránit Satine Kryze reformovat Mandalore. Poté se svou matkou žil na Concordii v menší vesnici založené klanem Vizsla který byl vyhnán na měsíc. Na Concordii Votar cvičil děti klanu Vizsla, kde se také seznámil s Pre Vizslou, Garem Saxonem a ostatními budoucími členy Death Watch. Když dosáhl 25 let a stal se blízkým Pre Vizsly, začali spolu vymýšlet jak znovu vzkříšit mandaloriany jako válečníky. Vizsla už v té době byl vůdcem Death Watch, Tor Vizsla byl zabit Jango Fettem a Death Watch měla jen málo členů. Najednou před nimi stál velký úkol, museli sjednotit všechny klany a naplánovat převzetí vlády nad Mandalore a navrátit ji ke starým tradicím.
,, Hej vstávej Di'kut, už jsi spal dost "
Uslyšel Votar a z popraskaného stropu jeho chaty se sesypala vrstva prachu. Votar zabručel, posadil se na postel a křikl ,, Sklapni Saxone ". Potom se napil vody a kousl do uschlého joganu.  Rozhrnul plachtu kterou měl místo dveří a zamračil se když mu na tvář dopadly paprsky slunce. Pozdravil se se Saxonem a vydali se na obchůzku kolem vesnice.
,, Tak prý se vám to opravdu povedlo, sjednotili jste všechny klany tady na Concordii pod jednu vlajku " řekl Saxon a zasmál se.
-,, Ano, je to tak Death Watch je po všech těch letech připravena na to aby jsme uskutečnili nás plán ".
Po asi hodině chůze došli k velkému stanu který připomínal úl. Votar se zastavil a řekl:
,, Zítra odlétám"
-,,Co? Teď když to má vše začít? "
obořil se na něj Saxon.
,, Podívej všechno není tak jak si myslíš. My nebude jen tak útočit Vizsla se spojil se separatisty a já se mu to snažím rozmluvit už od začátku ale neposlouchá mě. Ten Tyranus jej musel nějak ovládnout ".
-,, No jó, ty a ten tvůj strach ze sithů "
,, O tom se tu teď s tebou nebudu bavit,  ale říkám ti já tu nebudu až se obrátí proti nám.  Chtěl jsem ti to říct a rozloučit se ". -,, A Vizsla to ví? " 
-,, Ano a reagoval na to hůř než ty a myslím že mi to jen tak neodpustí ".
Chvilku se ještě  loučili a pak Votar nasedl na speeder který byl kousek od stanu a rozjel se do přístavu.
Pokračování příště

Žádné komentáře:

Okomentovat

Forbbiden Love: Part 2

Execution Sylvie i Kai byli převezeni na Coruscant. Sylvie byla předvedena před radu jediů, zatímco Kai byl předveden před republikový vojen...