neděle 11. února 2018

[Povídka] Star Wars Poslední rytíř: Díl 9 Loajalita

Chandrila, imperiální stanoviště, 18 BBY

  Inkvizitor Keld Arfom seděl ve svém stanu. Zase se mu do mysli dobývala ta vzpomínka. Chtěl ji zase potlačit, ale tentokrát se jí poddal.




Coruscant, Chrám Jediů, 19 BBY

  Keld se probral v nouzovém hangáru, ze kterého chtěl na speedrech utéct před poblázněnými klonovými vojáky. Zvedl hlavu, všude kolem plápolalo pár ohňů a podlaha byla dost poničená. Celý komplex obsazovaly klony.
  Instinktivně zase sklopil hlavu a dělal, že je mrtvý. Co teď? Snažil si vzpomenout. Jo ano! Všichni kromě něj a Dacoba padli, Dacob byl zraněný, odtáhl ho ke speedrům. Společně chtěli odstartovat, ale najednou k jeho speedru dopadl granát, on se snažil pomocí Síly nějak bránit, ale bouchlo to a on odletěl omráčený. Naštěstí nezraněný. Ale kde je Dacob? Je mrtvý? Utekl?
  Najednou ucítil příchod někoho mocného v Síle. Otevřel oči. Ne! To je Anakin Skywalker! On je vede!? On jim dal rozkaz ostatní Jedie zabít? Najednou pocítl takovou vlnu hněvu a jedijský kodex ho neodradil. Vyskočil přitáhl si světelný meč a zapl jeho modrou čepel. Skywalker okamžitě trhnul pohledem ke mně.
Anakin/Vader si všiml Kelda
  Několik klonů na něj začalo střílet, ale Keld jejich střely odrážel s lehkostí pírka. Několik klonů kolem sebe zabil a rozběhl se k Anakinovi. Chtěl pomstít všechny Jedie, kteří tu dnes umřeli. A zabíjel každého vojáka, který se mu postavil do cesty. Najednou ho však Anakin odhodil Sílou a přikázal svým vojákům: „Nestřílejte. Ten je můj.“
  Keld plný vzteku zařval: „Zrádče! Obrátil ses proti nám!“
  „Cítím v tobě mnoho hněvu Jedii,“ řekl Skywalker chladně.
  Keld na nic nečekal a rozběhl se k němu a zaútočil. Anakin všechny útoky vykryl a přešel do protiútoku. Keld vykryl, použil jednu ze svých šermířských fint. Anakin byl na chvíli ochromen, ale na poslední chvíli se ubránil. Anakin vší silou vyrazil Keldovi meč z ruky a přitáhl si ho. Kelda Sílou odhodil stranou a přikázal klonům ho zajmout.
  Keld však oba klony odhodil, další dva srazil k sobě, další tři přeskočil. Dvěma srazil hlavy a třetímu podkopl nohy. Ale v nestřežené chvíli jeden klon postřelil Kelda do boku, druhý ho postřelil do nohy a Keld padl na kolena. Klony Kelda chytili a předvedli před Anakina Skywalkera. Anakin vzal Keldův meč a rozsekl jej svým mečem.
  Zbytek rozseknutého meče odhodil pryč. „Jsi dobrý šermíř. Budeš se nám hodit.“

Chandrila, imperiální stanoviště, 18 BBY

  Keld občas procházel táborem, cítil rozhořčení ve vojácích. Teď byla ta pravá chvíle. Přivolal si k sobě Sílu a nenápadně začal ovlivňovat jejich myšlení a čím dál víc je odvracel od Ricmase.

Chandrila, dům Dalena Rema, 18 BBY

  Vešel jsem do útulného a středně velkého domu. Vypadal docela vesnicky, ale měl v sobě i mnoho prvků současné technologie. „Posaďte se mistře Jedii.“
  „Nejsem mistr Jedi,“ řekl jsem s úsměvem.
  „Dobře. Povězte mi prosím od začátku, jak jste se octl na naší planetě.“
  „Nejdřív mi vy povězte, jak je možné, že správce lesa se zná s Chandrilskou vládou.“
  „Když je člověk správcem lesa, který je navíc chráněná přírodní oblast a navíc jedna z nejvzácnějších, tak má člověk i kontakty. Teď jste na řadě vy.“
  „Dovolte mi ještě jednu otázku. Proč jste na mě zamířil blaster? Navíc loveckým. Loveckými blastery je ilegální střílet lidi a jiné tvory než zvěř. No ono je ilegální vůbec střílet civilizované bytosti, ale loveckými zbraněmi je to obzvláť hanebné.“
   „Věřte mi, že bych nevystřelil. Občas mi chodí do lesa nějací pobertové a zahazují tam odpadky a tak podobně. Myslel jsem, že k nim patříte. Chtěl jsem vám jen pohrozit“ a neodpustil si malý úsměv, „ale teď jste už opravud na řadě vy.“
  Odvyprávěl jsem mu vše, co předcházelo tomuto okamžiku.
  „Vy máte teda slušné štěstí.“
  „Naši mistři vždycky říkali, že není žádné štěstí, je jen Síla.“
  „Mohl bych vidět, ty souřadnice, kde se máte setkat s Mon Mothmou? Chtěl bych vás tam dopravit.“
  „R2 pojď sem.“
  R2-D5 poslušně přijel.
  „Ukaž nám ty souřadnice.“
  Z R2 vyjel malý disk. Vzal jsem ho a podal Dalenovi. Ten ho zasunul do svého počítače a souřadnice zadal do HoloNetových map.
  „Hmm. To bude tak tři dny cesty.“
 
O tři dny později, ráno v imperiálním stanovišti

  Aletre Ricmas přecházel po velitelském stanu zcela osamocen. Nemyslel na to jak dopadnout toho Jedie, ale jak se pomstít tomu arogantnímu inkvizitorovi. Najednou k němu do stanu vstoupili tři jeho klonový pobočníci a za nimi asi 12 klonových vojáků.
 „Aletre Ricmasi, jste sesazen z vedení vyšetřování na příkaz nového vedoucího - inkvizitora Kelda Arfoma.“
 Aletre přišel a začal cloumat nejbližším vojákem. „Sakra to vám přeskočilo nebo... Co to sakra děláte!? To si tady hrajete na puč!?!?“
  Klony okamžitě vztyčily zbraně a namířily hlavně k Ricmasovi.
  Aletre si uvědomil, že jakákoliv další slova jsou zbytečná.
  Dal pěstí tomu pobočníkovi, klony začaly střílet, Aletre uhnul střelám a povalil dva klony. Pak utekl zpět k lavičce, stůl obrátil na výšku a skryl se za ním. Měl tu položený svůj vibromeč. Vzal ho. Čekal až vojáci dojdou přímo k němu. Za chvilku palba přestala a vojáci se přibližoval. Došli až ke stolu, za kterým seděl Aletre Ricmas.
  Aletre si je oba prohlédl. A ze sedu vojákovi po jeho levici podsekl nohy a druhého hned poté zabil. Aletre se rychle otočil a klon před ním byl na kolenou. Sekl mečem přes krk a klon vykrvácel. Další klony začaly střílet, Aletre přeskočil stůl a běžel jim vstříc. Vyhnul se střelám a sekl vojáka před sebou přes břicho. Udělal kotrmelec, octl se mezi třemi klony. Jednomu mečem podrazil nohy, přetočil se na záda, jeden klon na něj mířil, sekl ho. Vyskočil na nohy a zabil třetího. Ostatní zase začali střílet. Rychle vyskočil, zachytil padající mrtvolu klona, nasadil jí kravatu a použil ji jako mrtvý štít. Pomalu ustupoval k jedné straně stanu. Odkopl mrtvolu a rychle stan podlezl a vylezl ven.
  Kolem celého stanu stáli snad všichni vojáci z celého tábora a uprostřed stál inkvizitor Keld Arfom.

  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Forbbiden Love: Part 2

Execution Sylvie i Kai byli převezeni na Coruscant. Sylvie byla předvedena před radu jediů, zatímco Kai byl předveden před republikový vojen...