neděle 4. března 2018

[Povídka] Bounty Hunters from the underworld #4 Z rozkazom 66 to všetko končí !


Na druhej strane miestnosti sa ozval hologram. Patril kancelárovi Palpatínovi. „Re-re-republiky bude rozpustená a Jediovia budú označený za zradcov....“ Prehrávanie prerušil Erkin. “Čo to robíš, je to dôležité !“ zakričal som na neho. „Ty tomu nerozumieš ? Musíme sa skryť, a to teraz !“ Zrazu do miestnosti vtrhli vojaci v bielej zbroji. „Erkin Alanin pôjdete s nami !  Vaša „spoločnosť“ sa uzatvára už nebudete kradnúť deti a učiť ich bojovým umeniam a nechávať ich za seba robiť špinavú robotu !“ ozval sa skreslený hlas klona. „Čože ? Aké unášanie detí ?“ zmetene som sa pozrel na Erkina. Erkin si odpľul na zem pred vojakmi a vystrčil svoje ruky. „Bež !“ Zakričal „bež a neobhliadaj sa“ vytiahol svoju zbraň a vystrelil po vojakovi. Druhý vojak ho však dostal omračovacou strelou. Bež, bež premietalo sa mi hlavou.


O 3 mesiace neskôr:                                                           
Imperiálny Generál Varel Darom sedel v svojej kancelárii a pozeral do zápisníku. Bol to zastaraní zápisník z papiera. Jeho oči prebliká valy z riadku na riadok. Zrazu vstal, položil zápisník na stôl a pomalými lenivými krokmi sa priblížil k dverám kancelárie v Coruscantskej veznici. Pomaličky sa blížil k veznici 646. Otvoril dvere a pozrel sa na trosku ktorá sedela v miestnosti pred ním. „Meril, Maril Maril.... Odpusť zabudol som tvoje druhé meno.“ Zašklebil sa a vošiel do veznice. „Veľmi zaujímavé čítanie to čo si mal v tom zápisníku.“ Zarehotal sa zlodušským smiechom a kopol do Marila. Je veľká škoda že nikoho z nich už nikdy neuvidíš, a ešte väčšia škoda je že do neho už nič nenapíšeš.“ Povedal  z nenávisťou v očiach. Maril vstal a rozbehol sa po ňom. On však uhol a vystrelil na ňeho svojou zbraňou. „Si hlupák, a ako hlupák aj umrieš. Sám, nenávidený, no proste 0 končíš tam kde si aj začal.“ Povedal a otočil sa smerom k odchodu. „Ou a ešte niečo tvoj kamarát Xero...“ „Xera nikdy nedostaneš ty sviňa !“ prerušil ho. „Hmm neskoro, dnes ho popravili keď sa snažilo ukradnúť spíder.“ „To nieje pravda, klameš, klameš lebo nič iné nedokážeš !“ Usmial sa a namieril zbraň na jeho hlavu. „Myslíš ?“ v tom stlačil spúšť a Marel videl už len tmu, tmu a tmu jeho život skončil.  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Forbbiden Love: Part 2

Execution Sylvie i Kai byli převezeni na Coruscant. Sylvie byla předvedena před radu jediů, zatímco Kai byl předveden před republikový vojen...