pátek 21. července 2017

[Povídka] Son of Mandalore (3.část)

Ve starém, jednopokojovém a ošuntělém bytě bylo šero.  Jediným oknem které bylo zataženo potrhanými žaluziemi do pokoje dopadaly paprsky vycházejícího slunce. Díky tomu bylo vidět že u okna stojí stůl na kterém leží dataped a sklenice koreliánské whisky. Vedle stolu bylo křeslo potažené potrhanou kůží na kterém seděl Votar. Nespal a ani se nezajímal když mu světlo dopadalo na zjizvenou tvář. Když se vrátil z paláce Sundari asi hodinu brouzdal po holonetu. Teď už však bylo ráno a on se připravoval na návrat do paláce. Vstal kopl do sebe zbytek whisky, potom si vzal svou odstřelovací pušku která byla pověšná na stěně a nasadil si helmu.
Vyšel z motelu a nastartoval vznášedlo které si minulého dne vypůjčil. Přemýslel o událostech minulé noci, díky tomu mu cesta uběhla rychle a za chvílí se před ním už tyčil palác.
U vchodu stál jeden voják. Votar se ušklíbl a vytáhl nůž.  Rozhlédl se a znepokojilo jej že u paláce nikdo kromě jeho a vojáka není po událostech minule noci čekal že tu bude celá Maulova armáda a možná ještě něco jiného. Zamračil se ale jinak se o to už nezajímal. Chytil nůž zezadu čepele a zamířil na vojáka stojícího u brány do paláce. Jedním, rychlým pohybem vrhl nůž čímž přirazil vojákovu hlavu ke zdi. Vylezl z úkrytu a přikrčil k mrtvému tělu. Vytáhl nůž, otřel krev z čepele a vkročil do paláce.
Když prošel trůním sálem a došel na terasu okamžitě si lehl. Spatřil dole dalšího mandalorianského vojáka s rudošedým brnění typickým pro Maulovi vojáky. Votar si ze zad stáhl odstřelovačku a zamířil na vojáka. Zadržel dech a zmáčknul spušť. Postava dopadla na zem a Votar pomocí jetpacku zeskočil z terasy. Dole došel k mrtvým tělům a podíval se na muže kterého před chvílí sejmul. Odkopl mu helmu a zamračil se.  Znal ho byl to jeden ze starých Death Watch. Proklel jeho a jeho dům za zradu a odplivl si. Potom se skrčil k mrtvému tělu Savage. Skoro ho nepoznával. Savage byl asi o hlavu menší a postavou připomínal spíše Maula.  Zakroutil hlavou a vstal. Teprve teď mu došlo že tu není Maulovo tělo. Což znamenalo že stále žije nebo aspoň nezemřel minulé noci.  Toto zjištění Votarovi rozproudilo krev v žilách a dodalo mu to odhodlání najít Maula a zabít jej pokud se již tak nestalo. Otočil se a vyšel z paláce.
Když byl zase venku na čerstvém vzduchu přemýšlel čím začít. Věděl že Mandalore už od Shadow Collectivu nezachrání ale věděl že až přijde Republika nebude to pro něj lepší.  Proto měl v plánu kontaktovat původní Death Watch v čele s Bo Katan aby se k nim připojil a naplánoval další kroky k přežití.  Tak se i stalo a on byl večer připraven opustit planetu. Se svými druhy se měl setkat v opuštěném skladě pár minut po půlnoci. Když v noci procházel ulicemi prohlížel si občanskou válkou spustošené město. Když dorazil do daného přístavu již tam na něj čekal mandalorianský letoun a menší oddíl vojáků.
,, Su cuy'gar ner gai cuyir Votar. Par ijaat Manda'yaim. "
Řekl a vstoupil dovnitř.
Vojáci jej následovali, usadil se a kývl na pilota. Loď se vznesla, vyletěla z atmosféry a vstoupila do hyperprostoru.
,, Ni Kellir ve'ganir gar bal
Ni Kelir kyr'amur gar. "
         Konec kapitoly Son of Mandalore.
         Pokračování bude ale pod jiným
         názvem :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Forbbiden Love: Part 2

Execution Sylvie i Kai byli převezeni na Coruscant. Sylvie byla předvedena před radu jediů, zatímco Kai byl předveden před republikový vojen...