pátek 9. června 2017

[Povídka] Son of Mandalore (1.část)


Za vlády vévodkyně Satine Cryze byl Mandalore považována za velmi vyspělou a příliš pacifistickou planetu. Mandaloriané byli už od počátků osídlování galaxie válečnickou rasou a celá jejich kultura byla stavěna na lásce k válce, cti a rodině. Avšak poté co Satine reformovala Mandalore na pacifistickou planetu tak se vše změnilo. 






Všechny klany které se nechtěly vzdát svých válečnických tradic vyhnala na měsíc Concordia. Vládu nad tímto měsícem svěřila guvernéru Pre Vizslovy. Poté se začala starat o svou válkou spustošenou zemi. 

Příběh se odehrává 4 dny po souboji Maula a Pre Vizsly. Satine byla zavražděna a Obi- Wan Kenobi již opustil Mandalore. 

Votar prochází královským palácem Sundari a přitom velmi pečlivě přemýšlí jakými slovy vyzve Maula na souboj o dark saber.  Poslední dny nemyslel na nic jiného než svrhnout toho ďábla s trůnu Mandalore a pomstít svého dlouholetého přítele Vizslu. Z myšlenek ho vytrhne strašlivá rána a bolestivé výkřiky. Teprve teď si uvědomil že nepotkal ještě žádné stráže. Rychle se rozběhl k trůnímu sálu. Když vstoupil do veliké sklem vykládané haly s uviděl dva mrtvé vojáky a rozbité sklo po celé místnosti. Když se vydal na průzkum rozlehlé místnosti, klekl si a pozoroval rýhy dvou světelných mečů. Zvednul hlavu a tam je uviděl.

Pokračování příště...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Forbbiden Love: Part 2

Execution Sylvie i Kai byli převezeni na Coruscant. Sylvie byla předvedena před radu jediů, zatímco Kai byl předveden před republikový vojen...