pondělí 1. října 2018

[Povídka] Way of the warrior část 2.


Když loď opustila řídkou atmosféru Mandalore Votar se opřel v pilotním křesle a uvolnil se. Byl volný, volný jako nikdy předtím. Opustil Mandalore, svůj domov, svůj klan a dům, opustil vše co kdy znal. Věděl že to musel udělat ale i tak to na něj teď všechno dolehlo. Hluboký nádech výdech, nádech výdech a znovu nádech. Postupně to z něj opadlo, stále se klepal ale už se ovládal. Porozhlédl se po ošuntělém, ale čistém interiéru lodi a začal myslet jak se k ní vlastně dostal. Byl to starý mandaloriánský letoun, takový který už v době mandalorianské občanské války byl považován za zasloužilého veterána. I přes svůj věk však byl letoun stejně smrtící a krásný jako když byl vyroben. Votar přejížděl pohledem přes pult s mnoha tlačítky, kontrolkami a obrazovkami, přitom se potápěl hlouběji do vzpomínek ze svého mladí.



,, Musíš se učit z minulosti, povede pak tvoji budoucnost ."
Řekl Tenga svému mladému svěřenci, a poklepal mu prstem na hrudní plát.  Votarovi v té době bylo čerstvě sedmnáct, jelikož jeho otec byl po smrti, Votar byl přidělen jinému válečníkovy který by jej naučil všem věcem, jak o boji tak i o mandalorianské kultuře a tradicím co by jej jinak naučil otec. Votar byl přidělen jednomu z nejstarších a nejváženějších mandoa z jeho klanu. Tenga Orrar se nenarodil v žádném z klanů které byly vyhnány na Concordii, naopak narodil se do vysoce postavené rodiny v klanu Kryze který už od začátku prosazoval demokracii, pacifizmus a reformu mandalorinského stylu života. Tenga tento názor však nikdy nesdílel a jako jediný z jeho rodiny nosil zbroj. Nakonec to vedlo až k tomu že byl vyděděn z klanu Kryze a musel odejít do vyhnanství. Ve vyhnanství dlouho nepobyl, protože situace byla tak napjatá že za chvíli začala válka. Tengovi bylo něco kolem třiceti když se přidal k Death Watch a bojoval proti vlastní rodině za věc ve kterou věřil. Death Watch však prohrál a s nim také všechny klany byly vyhnány na měsíc Concocrdia. Tenga však ve válce dokázal takovou odvahu a smysl pro čest že jej přijal klan Vizsla za svého. Od té doby Tenga cvičil mladé, ale většinu času trávil na svých cestách lovce hlav, miloval totiž boj natolik že bez něj nedokázal žít.
Votar si vzpomněl na tvrdý trénink kterým ho Tenga podrobil, na dlouhé noci v zimě u ohně a vůni opékající se čerstvé zvěřiny. ale také na studené bahno na jeho tělě, na hlad který jej sužoval když nedokázal nic ulovit. Na bolest kterou cítil když Tenga padl, ta vzpomínka jej stále trápila. Byla to další Tengova zakázka, cílem bylo zjistit co se stalo s výletní lodí, která zmizela v okolí kashyyyku. Votar už byl s Tengou na více misích a tato nebyla nijak odlišná, vypadalo to že lod´ najdou v rukou pirátů nebo se třeba jen porouchal motor.
Když se dostavili na poslední známou poloho lodě Votar zbystřel, neposedně mu těkaly oči kolem sebe. Tenga se chraplavě zasmál a bouchl Votara po zádech.
,, Copak něco se ti nelíbí? ´´
Votar zavrčel a odtáhl se. Potom se ale zastavil a podíval se před sebe, v dálce se něco zablýskalo.
,, Podívej, tam v dálce něco je ! ´´
Tenga zvážněl a přimhouřil oči.
,, Jo, to vypadá jako náš cíl, připrav se. ´´
Votar se zvedl z křesla a zašel do zadní části lodě. Nasadil si helmu a nabil blastery, Tenga tam za ním přišel. Také si nasadil helmu, svou mačetu si připevnil na záda a blaster k boku.
,, Dobře, právě jsme nad ní, musíme se dostat k přetlakové komoře. ´´
Zavelel Tenga a zamířil k přetlakové komoře svého letounu. Když byli oba ve vákuu uviděli že na výletní lodi je přilepený nějaký výsadkový modul.
,, K němu! ´´
Tenga zapnul trysky, zamířil k modulu a Votar hned za ním. Když se přiblížili narazili na přetlakovou komoru modulu. Když se dostali dovnitř všimli si postavy v otvoru propojující modul a lod´. Kývli na sebe a Votar se vydal k postavě, když se přiblížil rychle přejel ostrou čepelí přes místo kde ba měl být krk. Uslyšel zasyčení, krev jak stříkala všude kolem a nakonec jak tělo dopadlo na podlahu.
,, Dobře, řekl Tenga a vystoupil ze stínu. Otočil mrtvolu čelem nahoru a zasyčel otrokáři, trandoshanští otrokáři! ´´
                                                                        
                                                                                                 Pokračovánííště
             


Žádné komentáře:

Okomentovat

Forbbiden Love: Part 2

Execution Sylvie i Kai byli převezeni na Coruscant. Sylvie byla předvedena před radu jediů, zatímco Kai byl předveden před republikový vojen...