středa 17. února 2021

Star Story: VZÁCNÉ INFORMACE

   VZÁCNÉ INFORMACE 

 Někde na Terasu: „Takže ty nám říkáš, že musíme osvobodit tvého bývalého mistra, protože má u sebe holokron s dětmi a nechali vás naživu jenom proto, že tě císař chtěl jako inkvizitora?“ „To kvůli  tvé schopnosti, kterou ani neznáš,“ řekla Eklips. „Já si myslím, že jí můžeme věřit,“ řekl Tom. Dryana a Kely si to mysleli také, ale neozvali se. „Dobrá budeme hlasovat, kdo věří Maře, ať zvedne ruku“, navrhla Eklips. Většina byla pro důvěru. „Tak dobrá,“ pokračovala Eklips, „naplánujeme útok na planetu Zailost, kde drží tvého mistra.“                          
Pokynula rukou k obrazovce, „planeta Zailost je tady a podle našich zdrojů se nad planetou nachází jen jeden hvězdný destruktor. Avšak pozor, na samotné planetě je to už horší. Zailost je pro impérium docela důležitá planeta, protože se tam těží jeden druh pancířů, které se používají na AT – AT. Z toho důvodu tam má impérium vybudovanou základnu, na které se nachází stovky stormtrooperů a také dost důstojníků.“ Eklips se na chvíli odmlčela, ale pak s rozhodností pokračovala: „Plán je takový - já s naší hlavní lodí zaútočím na destruktor a vy ostatní v raketoplánu, který se nám podařil dříve imperiu ukrást poletíte přímo až na planetu. Je velmi pravděpodobné, že  uniknete jejich pozornosti díky tomu, že budete v jejich vlastním stroji. Po přistání se hned rozdělíte! Jastra s Hansem a bývalou inkvizitorkou Larou  a ještě třemi dalšími povstalci se pokusí zastavit těžbu pancířů. Mara půjde vysvobodit mistra Jedye, pomůže ji Begs, Kely, Dryana a Tom.“                                                                        
Každá skupina teď řešila společné technické a organizační problémy. Když vše prodiskutovali a doladili, sdělili Eklips detaily útoku a společný plán se dal do pohybu. Tom odeslal kód raketoplánu hvězdnému destruktoru třídy imperial a ten je opravdu bez problému pustil na planetu. Následně dorazila Eklips se svou lodí a začala se přestřelovat s destruktorem, na kterém nebyl nikdo jiný než velkoadmirál Vultric. I naši další hrdinové zažívali pernou chvíli. Jejich raketoplánu byla nařízena inspekce. Museli se jí podvolit. Velící inspekční důstojník zjistil velmi brzy, že něco nehraje, ale neměl šanci. Kely použil svou sílu a ostatní mu pomohli. Všichni, kteří do raketoplánu vstoupili, byli zneškodněni, svázáni a uvězněni. Navíc povstalci získali i jejich zbroj. Následně se podle plánu rozdělili do dvou týmů.Mara se svými pomocníky spěchala k místu, kde byl vězněn její mistr. Po krátké době se dostali až k chodbě, která vedla k vězení. V chodbě se však objevil Trhač  s pěti rudými gardisty samotného císaře Palpatina.

Trhač reagoval rychle a začal silou vůle škrtit Dryanu, která šla jako první. To vyprovokovalo Kelyho k útoku. Trhač se přestal zabývat Dryanou a pustil se do souboje s Kelym. Jelikož Kely poslední dobu často trénoval, tak byl boj hodně vyrovnaný, ale pak Kelyho omráčil tyčí zezadu jeden gardista. Z druhé strany chodby přišli stormtroopři a jejich zbraně byly nabité omračovacími střelami. Dryana rychle zaútočila na Trhače, ten ji však jen odhodil na stěnu a to ji omráčilo. Begs se dlouho v boji držel, ale po prudkém útoku rudého gardisty skončil také na zemi v bezvědomí. Pak byl zraněn i Tom střelou do nohy. Mara byly zoufalá a to byla již mistrovi tak blízko, zařvala: „Né!“ A zkoncentrovala svou sílu. Všechny zabila, jen Trhač se její síle vzepřel a přežil. Cítil její sílu a byl již vyčerpán, jejich souboj by byl velmi vyrovnaný. Uvědomil si však, že by mohl její dovednosti využít i jinak. „Pojď s námi,“ učinil jí návrh, „máme společného  nepřítele Vadera, zabijeme ho a zaujmeme místo po boku císaře.                      
Mezi tím se z hyperprostoru vynořila loď Chyméra, Trawnův hvězdný destruktor.  Hans s druhou skupinou byl doposud úspěšný. Podařilo se jim na těžebním oddělení rozmístit všechny detonátory. V tom se jim ozvala Eklips.  „Připravte transportéry a začněte s evakuací na obzoru Trawnova loď.“ A v tom je už začaly bombardovat stíhačky. Skleněné okno bylo proraženo a dovnitř vtrhli stormtroopři vedení Revanem. Ten spatřil světelný meč za opaskem Lary a hned začal střílet. Jostra vykřikla: „utíkejte, já je zdržím.“ „Ne, budeme bojovat spolu,“ řekl Hans. Ale Laru a další tři povstalce  vyzval, aby z těžebny utekli. Při přestřelce si Revan všiml rozmístěných detonátorů a chtěl zastavit palbu, ale Jostra s Hansem stihli těžebnu odpálit. Jedním momentem vyletěla celá těžební stanice do vzduchu. Oba dva však za to zaplatili svými životy. Lara a její povstalci také neměli štěstí. Nedaleko od těžebny je obklíčili stormtroopři, které vedl speciální voják Tesák. Lara a povstalci se vzdali. Palubní důstojník na hlavní lodi upozornil generálku Eklips: „Všechny čluny naší lodě se již evakuovaly. Poslední čeká na vás, ale pospěšte si!“  „Leťte, já tu zůstanu.“ Eklips nechtěla opustit své přátele a spolubojovníky.                                                                                                           
 Z hyperprostoru se vynořila loď admirála Agbara a tři korvety CR–90. Chystaly se přistát na planetě Zailost. Imperiální základna ihned vypustila stíhačky TIE, ale CR-90 měly podporu dvou letek X-wingů. Jedna z korvet letěla na pomoc Laře a třem povstalcům. Po krátkém boji se jim podařilo dostat je z dosahu Tesáka a jeho stormtrooprů. Tesák stačil ještě za Larou hodit na korvetu sledovací zařízení. Generálka Eklips se dostala na loď admirála Agbara Home one. „Jak jste o nás věděli, admirále Agbare?“ „Vaše Delta squad nás celou informoval.“  Další dvě korvety doletěly na Zailost, kde zaútočily přímo na imperiální základnu.  Ta jim odpověděla čtyřmi AT-AT a do boje zapojila desítky stormtrooprů. Na imperiální základně v té době probíhal rozhovor Trhače s Marou. Trhač usiloval o přetažení Mary na jeho stranu. Ještě jednou to zkusil: „Pojď  a budeme spolu vládnout.“ Dryana se probrala z omráčení i Kely byl už při vědomí a to co slyšeli, se jim vůbec nelíbilo.  Kely zaútočil na Trhače a začal mezi nimi urputný duel. Dryana a Mara měly volnou cestu a využily ji. Podařilo se jim konečně osvobodit mistra Jedi z vězení. Ač zraněný Tom statečně bojoval s Begsem a odstřeloval stormtroopry, kteří se tam nashromáždili. Situace se stávala poněkud nepřehledná. Kely si všiml, že má Trhač na opasku připojený holokron, tak mu ho odsekl. Mara svou silou vůle dokázala postupně zlikvidovat všechny stormtroopry. Na poslední chvíli se podařilo i Kelymu odkopnout Trhače a utekl za ostatními. Všichni se dostali do jedné z korvet, které se podařilo po útoku na základně přistát. Ta druhá korveta však byla sestřelena. Povstalci spolu s mistrem Jedi teď mířili na loď Home one, kde je netrpělivě očekávala generálka Eklips. Vultric, velkoadmirál hvězdného destruktoru je chtěl pronásledovat, ale měl mnoho ztrát a byl informován Tesákem, že je najdou později, protože jedna z korvet má na sobě sledovací zařízení. Proto je prozatím nechali uniknout.

    Na Terasu: „Děkujeme za záchranu, kapitáne Agbare,“ řekla Eklips.  „Já vždycky rád pomůžu povstalcům,“ odpověděl Agbar. „A ty dvě korvety si nechejte, jste teď na tom dost bledě,“dodal, rozloučil se s ostatními a jeho Home one se vzdálila do vesmíru.  Při technické kontrole korvet byl jedním povstalcem učiněn objev. Hned přivolali generálku  Eklips a ukázali jí sledovací zařízení. Eklips ho hned zničila a bylo jí jasné, že jsou všichni na Terasu ve velkém nebezpečí, začala proto hned připravovat evakuaci. Pozdě! Hvězdný destruktor s Vultricem a tentokrát i Trawnem na palubě již dorazil. Trawn vydal rozkaz k palbě. Povstalci stačili nahodit obranné paprskové štíty a to Trawna donutilo udělat pozemní výsadek. Sám se ujal jeho vedení. Výsadku se účastnil i Trhač. Povstalci věděli, že jejich šance jsou téměř nulové a zachránit se mohou jen evakuací, proto ji urychleně započali. Vultric chtěl dostat všechny povstalce a proto nechtěl čekat na další posily, aby neslízl všechnu slávu jen on i Trawn se vydal spolu s ním povtalce pronásledovat. Při evakuaci povstalci těžce prohrávali. Kely, který ještě truchlil nad Jostrou a Hansem vedl útok společně s Dryanou, Tomem a Marou proti Trawnovi.  Eklips a Begs řídili na vedli evakuaci. Nejhorší byl Trhač svým mečem a blesky ničil jednoho povstalce za druhým. Do bitvy se zapojil i Tesák. Obrana povstalců byla prolomena a jen některým se podařilo evakucí zachránit své životy. Na bojišti útok odrážel již jen Kely s Tomem a poslední transportér se chystal k odletu. Tesák zaútočil a podařilo se mu trefit Toma přímo do hrudi. Mara přes varování mistra vyběhla z transportéru  a zatímco ji Kely kryl, přiložila na Tomovu hruď svou ruku a řekla: „Ty pilote jeden, neumírej, já tě miluju!“ Její energie byla silná, Tom se probral a zeptal se: „ Co se děje?“ „Ty žiješ, ale teď musíme pryč!“ Oba naskočili do transportéru a tam se jich Dryana zeptala: „A co Kely?“ Kely se objevil ve dveřích. Odrazil útok a na poslední chvíli naskočil do transportéru. Mara se na něho prosebně podívala“ „Kely, to co jsem tam venku řekla Tomovi, o tom, prosím ani slovo.“ Kely jen souhlasně přikývl.  Před nimi byl další cíl. Dostat se společně do bezpečí. Mara potom rozsekla s vím světelným mečem holokron aby ho náhodou imperium nezískalo.

( Tato povídka byla stvořena ještě před SW Jedi falen order)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Forbbiden Love: Part 2

Execution Sylvie i Kai byli převezeni na Coruscant. Sylvie byla předvedena před radu jediů, zatímco Kai byl předveden před republikový vojen...