úterý 10. srpna 2021

Konečné zúčtování


Všichni na lodi truchlili nad ztrátou Tarena.

I HK řekl: „I když jsem si s Tarenem moc nesedl, tak musím uznat, že to byl dobrý člověk.“

„Vysaďte nás na Shandrile,“ požádal Tom lidi, kteří pilotovali loď a zachránili je při útoku na Prvořádovou vysílací věž. Situace však nebyla tak jednoduchá, jak se zdálo. Nad nimi se objevila větší cizí loď a ta je rychle vtáhla tažným paprskem.

„Co teď?“ zeptal se jeden z odbojářů planety Batuu.

„Vyjděte z lodi a všechny zbraně položte na zem!“

Kely a ostatní tak učinili a pak se před ně postavil jeden z pirátů. Měl černé vlasy a pozlacené oblečení. „Pojďte za mnou,“ vyzval je. Spolu s ním tam bylo i několik dalších pirátů. Ti však vypadali velmi nespokojeně a vypadali velmi chudě. Všichni šli směrem ke věznici. „Nyní budete uvěznění a zítra vás předám Trhači.“

„Trhač? Kde je?“ zeptal se Kely.

„O svých klientech nic neprozrazuji,“ odpověděl vůdce pirátů, uzavřel je ve vězení a určil dva piráty, kteří je měli hlídat. Ti dva se jen zamračeně podívali a přijali svůj úkol. „Už mě štve, jak nás velitel odbývá a bohatne, nám dává jen almužnu, zlomek toho, co dostane hlavně díky nám,“ stěžoval si jeden z pirátů.

„Hele, chlapi a proč se mu teda nepostavíte?“ zeptala se Driana.

„Má speciální ochranku, jsou to něco jako death troopři. Proti nim nemáme šanci,“ odpověděl jí ten druhý ze dvou.

„Když nám dáte zbraně, tak vám pomůžeme a budete mít od něj pokoj navždy. Přeci jen máme dva jedie a assasinského droida,“ Nabízela jim Driana.

„A jak vám můžeme věřit?“ zeptal se jí ten pirátský voják.

„Jedi vždy drží slovo!“ odsekla Driana.

„Dobře, tady máte zbraně.“ voják otevřel a podal jim zbraně. Kely, HK, Driana, Tom a Mara a posledních pár lidí od Death mana, společně s novými pirátskými spojenci šli najít jejich velitele. Cestou narazili na ostatní piráty, ale ti všichni měli svého vůdce rovněž plné zuby a bylo hračkou je získat na svou stranu. Postupně se k nim téměř všichni přidali. Když konečně našli místnost, ve které byl vůdce pirátů, zjistili, že je tam s ním ještě posledních dvanáct pirátů. Byli to ti nejoddanější privilegovaní, kteří rozhodně netrpěli nouzí. Velitel však viděl, že proti vzpouře a silným bývalým zajatcům nemá nejmenší šanci a tak zbaběle uprchl. I když jeho ochránci byli elitně cvičeni, tak proti vzbouřeným pirátům, dvou jediích, assasinskému droidovi a dalším neměli šanci. Tom byl přeci jen pilot a tak se co nejrychleji vydal chytnout velitele. Postřelil ho nejprve do nohy a tak se mu ho podařilo chytit. Elitní pirátští vojáci byli během pár chvilek zneškodněni. Přeci jen byli extrémně přečísleni.

„Tak a teď vyklop, kde je Trhač a co chce!“ Odpověď na tuto otázku byla hlavním důvodem, proč se Tom vydal za zbabělým pirátem.

„Je to vojenský generál v Prvním řádu. Je posedlý tím vás dostat a nezastaví se před ničím, vypsal tučnou odměnu jen za informace o vás.“

Teď je váš,“ řekl Kely a pokynul pirátským vojákům, aby si svého velitele převzali. Potom droid spustil hologram, v něm se ukázal Trhač a stroze řekl: „Čekal jsem, že vás pirátští lovci nezastaví, ale mám pro vás ultimatum. Zítra ve dvanáct hodin se střetneme na planetě Sutur. Jestli se tam nedostavíte, tak se rozlučte s Kanem. A co se týká pirátů, pamatujte si, že já zradu neodpouštím!“ Tím hologram skončil.

Mara potom vzteky toho droida co tu zprávu poslal, rozsekla na půl.

„Za to, že jste splnili svá slova a pomohli nám, vám také pomůžeme a navíc budeme mít větší šanci při společném boji,“ řekl jeden z pirátů.

„Zkusím najít pár svých přátel z Nové republiky a ostatní,“ přemýšlel nahlas Kely. „A já navštívím svého starého přítele a zkusím s Marou kontaktovat Greita. Hodil by se nám někdo s velitelskými zkušenostmi.“ Povzbudivě dodal Tom a pak se obrátil na HK: „ A co ty?“ „Když musím, tak jdu s Kelym. Rád bych poznal Novou republiku.“ Času bylo málo, tak se ihned vydali každý za svým úkolem.



Kely a HK přepadli jednoho generála z Nové republiky, Kely si vzal jeho uniformu. Ten generál měl totiž provést inspekci celé základny. HK si na sebe vzal uniformu i plášť a změnil si hlas na mužský. Velitel základny Kelyho přivítal a provedl ho po celé základně. Všichni Kelyho přátele byli ve věznici, tu chtěl Kely v přestrojení samozřejmě také vidět. Velitel k nim dodal, že jsou uvězněni za neuposlechnutí rozkazu, že si všímali Prvního řádu více, než bylo potřeba. Kely se ke konci prohlídky vězení obrátil k veliteli: „Víte, hlavní důvod mé inspekce je tajný, můžete ho vědět jen vy, jsem zde právě kvůli těm věznům. Musí být propuštěni z vězení!“ „Na čí rozkaz?“ zeptal se udiveně velitel. „Na rozkaz senátu,“ odpověděl Kely. „Musí neprodleně nastoupit se mnou do jednoho z vašich raketoplánu a letět na Kashyyyk. Senát má s nimi plány, o kterých nevím ani já!“ „Dobře, senát snad ví, co dělá. Propusťte vězně,“ nejistě rozkázal velitel. Potom už se dělo to, co Kely řekl. Nastoupili do raketoplánu a odletěli. Po odstartování HK omráčil piloty Nové republiky a sám převzal řízení. Kely pak všem osvobozeným vězňům sdělil: „Ve skutečnosti nejsem generál ani inspektor, ale jsem jako vy, mé jméno je Kely. Čeká mě bitva proti Prvnímu řádu a tak jsem doufal, že mi pomůžete. Pokud ne pochopím to a loď je vaše. Jen, co z ní vysednu.

„Jdu do toho. První řád je svině a někdo se mu musí postavit,“ ozval se jeden z vězňů. Hlasitým souhlasem ho podpořili všichni ostatní, nebyl nikdo, kdo by se nechtěl přidat.



Driana letěla na odlehlou planetu Tytrix 7. Tam našla starou republikovou základnu z doby klonových válek. Po příletu se obezřele vydala na průzkum. Ze stínu vyšlo a Drianu překvapilo několik starých klonových vojáků.

„Kdo jste?“ zeptal se jeden z nich.

„Stop,“ to se ozval komandér Back, „není proti nám.“

Pak se obrátil k Drianě: „Co tu chceš? Byli jsme sice spolu v kontaktu, ale nemyslel jsem, že sem přiletíš. Jdeš nás snad nahlásit Nové republice za zavraždění jediů při rozkazu 66?“

„Ne! Chci a potřebuji pomoc v boji proti Prvnímu řádu,“ odpověděla mu Driana.

„Rád bych ti pomohl, ale jsem už unavený a stejně je nás jen devět,“ vymlouval se Back.

„A máte čipy nebo ne?“

„Co se čipů týká, když sem vojáci přiletěli, tak jsem je uspal a v té době tu byli ještě fungující operační droidi a ti jim vyndali čipy. Já jsem si čip také nechal vyoperovat droidem. Začali jsme se tu pak skrývat. První řád je impérium a impérium nám dalo ty čipy. Impérium bylo zlo a my jsme mu sloužili. Osobně jsem já a má legie zabil svého nejlepšího přítele mistra jedi Kasapa. I když jsem ho zabít nechtěl, tak mě něco uvnitř, díky tomu čipu, přinutilo ho zabít. Jestli je máme někdy porazit, tak teď za jejich pomoci.

„Kolik vás je?“ zeptal se Thormer.

„Máme na své straně jedie a když to vyjde, tak nás bude celkem dost.“



„S Greatem jsem se setkával a tak vím, že žije zde,“ řekl po příletu Tom Maře. Několikrát zaklepal na dveře, ale nikdo neotevřel. Tom vyrazil dveře a pustil se s Marou do prohledávání domu. V kuchyni Tom našel křeslo, na kterém seděl mrtvý Great, byl probodený dýkou a z pod ní vyčníval list papíru. Bylo na něm napsáno: „Další z vás je mrtvý. Zabiju vás všechny! TRHAČ!“

Mara se slzami v očích objala Toma. Tato misse jim nevyšla, Great jim už nepomůže. Musí odletět za ostatními bez něho. Snad ostatní dopadli lépe.



Kely s HK, Driana a Tom s Marou se měli setkat právě na planetě Endor. Tak se taky stalo a jejich snaha nabrat co nejvíce lidí se podařila.

„Greit se nechtěl připojit?“ zeptala se Driana.

„Když jsme ho objevili, tak byl už mrtev a u něj byl vzkaz, že je to dílo Trhače a že tak skončíme všichni,“ odpověděl Tom.

Kely se udiveně podíval na Backa a obrátil k Drianě: „Ty jsi s ním byla v kontaktu? Měl přece zapnutý inhibiční čip!“

„Už čip nemám a nikdy jsem proti vám nebyl,“ ozval se Back, „rád budu bojovat na vaší straně.“

Tak teď je jich ještě více, snad mají šanci na výhru. Kely odešel do lodi. Tom kontaktoval piráty a posledních pár lidí od Death mana, aby se dostavili na Endor, tady proberou plán útoku. Driana šla toho večera usmířit Kelyho.

„Dostala jsem je sem jen proto, že potřebujeme nutně pomoc. Každý člověk se počítá,“ začala Driana.

„Já proti klonům nic nemám a byli to dříve někteří i mí přátelé. Jenže jsem je viděl zaútočit na chrám na Coruscantu a následně mě chtěl zabít právě Back. Po těch zkušenostech si už asi s klony přátelský vztah nezačnu,“ vysvětloval Kely svůj postoj. Driana v náporu emocí Kelyho políbila. A negativní napětí mezi nimi vymizelo. Bylo důležité soustředit se na nastávající těžkou situaci.

Další den začal Tom vysvětlovat plán. Piráti se se svou lodí postarají o stíhačky ve vzduchu. Komandér Back s HK-47 povedou klony a bývalé Novorepublikové síly. „Já, Mara, Kely a Driana a Death manovi lidi infiltrujeme v naši lodi Trhačův destruktor a osvobodíme Kana. Všem je plán jasný?“

„Ano.“ Všichni věděli, jak splnit přidělený úkol.

„Kde je ale Kely s Drianou?“ zeptal se Tom.

„Už jsme tady,“ řekl Kely.

„Co jste dělali, proč jste tu nebyli včas?“

„No, … vylepšovali jsme naši loď,“ váhavě vysvětloval Kely. Tom si tedy povzdychl a sdělil jim celý plán znovu.

Všichni se z Endoru přemístili na planetu, kterou jim určil Trhač. Schylovalo se ke dvanácté hodině. Všichni zaujali bojové pozice. Trhač přiletěl ve svém hvězdném destruktoru, přezdívaném Apokalypsa.

„Piráti do vzduchu!“ Vzkřikl Tom do vysílačky a nastoupil do lodi, která je vezla k Apokalypse. Loď úspěšně tajně zadokovala a Kely s ostatními šli na palubu. Apokalypsa vyslala několik jednotek na planetu v čele s Tesákem. Ten se do bitvy přidal jen k vůli tomu, aby se pomstil povstalcům. HK si zapnul mod assasin droida a Back rozkázal útok.

„Jdu s Drianaou zastavit Trhače. Vy ten destruktor pošlete do pekel!“ zavolal Kely.

„Dobře, za mnou!“ Tom společně s Marou a Death manovými lidmi se vydal zničit Apokalypsu.

Kely s Drianou doběhli na můstek. Ukázalo se, že vzdušnému útoku velí Vultrix, ale na můstku byl i Trhač.

„Nevšímejte si jich,“ řekl Trhač Vultrixovi a stormtrooperům.

„Jak jsem předpokládal! Všechny vás zničím. Jen Jade ušetřím. Její velkou moc v síle hodlám využít.“

Kely se zaměřil na Trhače: „Kde je Kane?“

„Tady!“ ušklíbl se Trhač a do místnosti vešel Kane. Kane měl žluté oči a bylo vidět, že je na temné straně.

„Kane, ne!“ To byl Drianin zoufalý výkřik.

„To on mi řekl, kde je Greit, ale držel se dobře, než jsem ho zlomil na temnou stranu.“

„Ty, zrůdo!“ Kely zaútočil na Trhače. Trhač to vykryl a začal tvrdý boj. Kane se vrhl proti Drianě.

Mezitím Tom s Marou a dalšími ovládli místnost s energo držáky a palivem. Mara je začala silou vůle ničit. Tom a další hlídali dveře.

Driana omráčila Kana a Kely se mezi tím stáhnul.

„Nemáte šanci,“ posměšně řekl Trhač.

„Běž pro ostatní,“ já zdržím Trhače, chystal se k novému útoku Kely.

Driana chtěla jít pro ostatní, ale stormtroopeři ji zatarasili cestu. Kane se probral, s údivem se rozhlížel kolem sebe a vrtěl hlavou, jakoby si nemohl uvědomit, kde se ocitl. Když viděl, že Kely začíná prohrávat, vyskočil proti Trhači. Kane ale nebyl ještě úplně při smyslech, byl oslabený a proto jeho výpad Trhač odrazil a silnou ránou ho probodl.

„Ne!“ zařval Kely a vykopl Trhači meč. Trhač do něj dal plnou dávku blesků. Kely po něm z posledních sil hodil meč. Byl to zásah! Trhače meč probodl. Kely skočil, vzal si Trhačův meč, který již přestal blesky vysílat a rozpůlil jej. Loď se začala hroutit, protože Tom s Marou uspěli. Do místnosti vcházelo více a více stormtrooperů. Vultrix uzavřel všechny chodby a tak nebylo úniku.

„Pane loď se hroutí, co máme dělat?“ zeptal se důstojník Prvního řádu Vultrixe. „Svou missi jsem splnil. Konečně jsem ty rebely zničil,“ řekl Vultrix a přiložil si blastr k hlavě.

„Pane?“ překvapený důstojník nestačil zareagovat. Vultrix už jen zmáčkl spoušť. Mara věděla, že když ten křižník nezničí, nevyhrají a tak nechala energo držáky zničit. Tom se naposledy podíval na Maru, ta se na něj naposledy usmála …. a celá loď byla zničena.

Kely s Drianou stihli odletět v jednom z modulů, které byly určeny pro velitele, a proto byly připraveny na můstku. Dokázali se v modulu dostat zpět na planetu Sutur.

Tam sice První řád vyhrával, ale když viděli, že jejich loď padla, tak se vojáci rozutekli. Tesák by neustoupil, ale sám věděl, že nemá šanci a tak také ustoupil.

Po přistání modulu se Kely a Driana setkali s Backem. „Kde jsou ostatní?“ zeptal se. Driana se slzami v očích řekla: „Jsme s Kelym jediní, kdo přežili. Tom s Marou a ostatní se obětovali, aby zničili křižník.“ A pak jen pevně zavřela oči a objala Kelyho.





Epilog


Klony se vrátili na svou planetu, společně s Backem tam úspěšně dožili svůj život. Bývalí Novo republikoví vojáci se přidali k odboji.

Kely s Drianou se ujali HK, spokojeně se usadili na Endoru a občas pomohli odboji. Zúčastnili se i bitvy o Exegol.



Na Hvězdovrahu

„Takže jste prohráli!“

„Bohužel, ano,“ odpověděl Tesák důstojníkovi Prvního řádu.

„To nevadí, máme pro vás jiný úkol. Budete velet ochrance při výzkumu Světa mezi světy. Poletí s vámi náš nový agent Taren.“

Do místnosti vešel Taren, měl oblečení strážců chrámu jediů na Coruscantu, ale měl červeno černou variantu a červený oboustranný světelný meč.


KONEC 

Forbbiden Love: Part 2

Execution Sylvie i Kai byli převezeni na Coruscant. Sylvie byla předvedena před radu jediů, zatímco Kai byl předveden před republikový vojen...