úterý 15. prosince 2020

 

Nový čas odboje III: VESMÍRNÝ SOUBOJ, BITVA O MUSTAFAR (navazuje na povídku, Mise Tie)

Po misi Tie nám na poradě Generálka Organa řekla, že zkoumání plánů a výroba našich menších stíhaček Tie bude trvat dlouho. Před koncem porady Poe Dameron řekl, že dnes končí porada dříve. Na pokoji se mi z vysílačky ozval Angin, ať jdu i s Kekem do sektoru g2. Já jsem tušil, že se jedná o mou novou vylepšenou stíhačku x-wing. Nastoupil jsem do výtahu. Po půl minutě jízdy se výtah zastavil. Když jsem vystoupil, přede mnou byly titanové zabezpečené dveře. Najednou se dveře otevřely a já s Kekeem jsme viděli zeleno bílou vylepšenou stíhačku x-wing a před ní stál Angin. Udiveně jsem se podíval. Angin řekl: „Tak co na ni říkáš? Má klasické 4 kanóny a má 4 kanóny i na druhé straně.“
„Trefil jsi dobré barvy,“ řekl jsem mu.  
„Má po stranách stranách motoru Mon Calamarianské výběžky, které zvyšují rychlost,“ řekl mi. Podíval jsem se do kokpitu stíhačky a na sedadle byl opasek s pistolí, dalekohledem, ovladač k nové stíhačce a nová zeleno bíla helma.
 „Kde jsi to všechno sehnal?“ zeptal jsem se. „Vyrobila to moje firma,“ odpověděl mi. „Vlastně jak se tvoje firma jmenuje,“ zeptal jsem se ho.
 „Jmenuje se A.V.S.* Nebo-li Anginovi vylepšené stroje,” odpověděl. Najednou se z rozhlasu ozvalo, že se všichni mají dostavit do plánovací místnosti. V plánovací místnosti stáli 3 lidé včetně Poea. Generálka Organa řekla, že se lidi z Odboje budou rozdělovat do letek. Najednou začala Generálka Organa mluvit. Řekla, že nejdříve bude číst ty, kteří budou v letce Poea Damerona. Četla:
 „Piloti v této letce budou:  Poe Dameron, Bill Botsson, Chewbacca, Rey a C´Ai- thrnalli. Informátorem bude George Botsson. Na všechny informace a rozkazy bude dohlížet Admirál Angin Raddus. Mechanik bude Goss Toowers“. Generálka Organa řekla, že všichni, které četla, ať jdou za Poem do mále plánovací místnosti číslo 2. Pak dodala, že takto bude číst i letku Garleho.  Když jsme dorazili do místnosti č. 2, tak nám Poe řekl, že mu máme ukázat naše stíhačky. Já jsem řekl, že mám ještě stíhačku ve výrobně. Poe mi řekl, že mám jít za výrobcem a ať mu řeknu, že mi má dát už tu stíhačku. Tak jsem šel a řekl jsem Anginovi, ať mi dá stíhačku. Angin mi ji ještě nerad dal, protože nebyla úplně hotová. Poprosil jsem ho, jestli mi stíhačku připraví do mého hangáru. Poděkoval jsem mu a šel zpátky za Poem. Užuž jsem k nim dobíhal, když nastupovali do výtahu. Výtah se za mnou zavřel. Poe se mě zeptal, jestli je už stíhačka na svém místě. Odpověděl jsem, že tam už je. Dojeli jsme do hangáru.  Všichni se rozešli do všech stran za svými stíhačkami. Všechny hangáry obešel a řekl, že nás musí pochválit, protože všichni mají stíhačky v pořádku. Pak jsem potichu přes vysílačku zavolal Anginovi, že už moji stíhačku může převést do výrobny. Zavřel jsem můj hangár, ať může převézt stíhačku. Poe zavelel: „Sém!“  A všichni se rozběhli k Poeovi. Najednou se ozval zvláštní zvuk. Takové skřípání a hučení. To Angin převážel moji stíhačku.
„Co to bylo?“ Zeptal se.
„Asi vrzání dveří.“ Mohli jsme jít do svých pokojů. Na pokoji jsem se koukl na zachytávačku signálu a viděl jsem tam silný signál. Ten se více a více zvyšoval. Tak silný signál může vydávat jen velký stroj. (Měl jsem dojem, že to dělá nějaký nový stroj Prvního Řádu). Vzápětí jsme skočili do hyperprostoru. Jako by ten signál taky zachytily. Zítra jsem měl vyzkoušet mojí novou stíhačku. Ale Angin řekl, že to dnes nejde. Při příští poradě jsem byl hodně ostražitý. Po chvíli jsem na zachytávačce viděl silný signál. Pak jsem si všiml, že se na mě Poe a Angin pozorně dívají. Najednou jsme bezdůvodně skočili do hyperprostoru. Po poradě jsem zastavil Poea a zeptal jsem se ho, proč se na mě s Anginem dívali, a že pořád bezdůvodně skáčeme do hyperprostoru. Ještě jsem dodal, že na zachytávčce signálu je velký signál. Poe řekl, že o ničem neví. Vzápětí jsem řekl: „Já vím, že víš, že vím“. Tak se na mě podíval a řekl, že ten signál vydává velký stroj Prvního Řádu. Z rozhlasu se ozvalo:
 „Všichni rychle do stíhaček! Rozdělte se do letek, které jsem četla. Tohle není cvičení. Opakuji - tohle není cvičení“. Rychle jsem běžel pro kombinézu. Cestou jsem zavolal Anginovi - pokud je stíhačka hotová, tak ať mi jí dopraví do hangáru. Řekl, že tam už je. Na pokoji jsem probudil Kekeho a jak nejrychleji umím, tak jsem si oblékl kombinézu. I s Kekeem jsme běželi do hangárů. Keke nastoupil do rychlovýtahu. U stíhačky jsem si uvědomil, že ji ještě neumím pilotovat. Když se dokoulel Keke, tak jsem rychle nastoupil do stíhačky. Byla tam jen helma. Ale nebyl tam pásek a dalekohled. Zaslechl jsem z kokpitu, jak nastoupil Keke. Nasadil jsem si helmu a nastartoval stíhačku. Z malého repráčku se ozvalo:
 „Rychlá výuka pilotování zapnuta. Pokud chcete, bude zapnut autopilot“. Na chvíli jsem si zapnul autopilota, ať se podívám, jak se stíhačka řídí. Za chvíli autopilot vzlétl. Než jsem se zařadil do letky Poea Damerona, dostal jsem rychlou výuku o pilotování stíhačky. Najednou se z hyperprostoru vyřítily 4 destruktory a 1 velký. To byl ten nový stroj. Z jednoho destruktoru vyletěly stíhačky Tie. Na displeji se ukázalo zaměřovací zařízení. Když byla, stíhačka zaměřena, tak jsem zmáčkl tlačítko na střelbu. Za chvíli stíhačka Tie vybouchla. Poe zavelel: „Za mnou!“.  Stíhačka se rozletěla. Po chvíli jsem vypnul autopilota, protože jsem už věděl, jak se stíhačka pilotuje. Naše letka se rychle rozletěla. Sestřelil jsem 1 stíhačku. Pak 2.,3. a 4. Manévrování bylo jednoduché. Všechno vybuchovalo! Letěl jsem, jak nejrychleji jsem mohl. Sestřelil jsem další stíhačky.  Poe řekl, že zkusíme zničit destruktor. Celá naše letka se rozletěla k hvězdnému destruktoru. Všichni jsme stříleli vším, co jsme měli. Najednou vybouchl střed destruktoru. Destruktor začal padat na Mustafar.  Z Ackbaru vyletěli malé stíhačky Tie. Byly to ty naše. Podle displeje je to letka Finna. V mé stíhačce začalo něco pípat. Zjistil jsem, že to je upozornění na blízkost stíhaček Tie.  Zapnul jsem si zaměřovač. Ten se rozdělil na 8 malých okének. Za chvíli se ve všech okénkách objevily stíhačky Tie. Zmáčkl jsem spoušť. Do všech stíhaček se trefila střela. Letěli jsme zničit 2.destruktor. Poe řekl:
 „Druhá letka zničí 3. hvězdný destruktor.“ Letěl jsem po boku destruktoru. Jak to šlo, tak jsem začal střílet. Pak jsem letěl směrem k hlavnímu můstku. Začal jsem střílet na generátory štítů. Když jsem je zničil, tak jsem začal střílet na trup. Přímo pode mnou vybouchl kus trupu. Jen taktak jsem z výbuchu vylétl. Když 2. letka zničila destruktor, tak obě letky mířily na největší destruktor. Všichni začali střílet. Zjistili jsme, že má silné štíty. Po několika minutách střílení jsme trochu poškodili štíty. Já a Poe jsme začali střílet do poškozené časti. Po střelbě poškozený kus destruktoru vybouchl. To způsobilo řetězovou reakci. Čtvrt destruktoru začala vybuchovat. Destruktor se pomalu otáčel směrem na severozápad. Usoudili jsme, že kvůli poruše se musejí vrátit zpátky. Další střelbu by destruktor již nezvládl. Skočil do hyperprostoru. Poe řekl, že jeho letka má letět za ním. Když jsme byli všichni zařazení, tak Poe řekl, že chce černého 3. (mě) k sobě. Ještě dodal, že s černým 3. provede útok a teď je kapitánem letky Chewbacca. Řekl:
 „Proveďte střelbu na Tie“. Tak jsem k němu doletěl. Z Poeových úst bylo poznat, jak Generálce Organě říká, že provede útok a že se odpojí. Poe se připojil na mou vysílačku. Navrhl jsem, že proletíme kolem stíhaček Tie a tím nás budou pronásledovat na Mustafar a tam je sestřelíme. Poe řekl, že to je dobrý nápad. Tak jsme kolem nich proletěli a některé jsme sestřelili. Začaly nás pronásledovat. Na Mustafaru jsme skoro všechny stíhačky sestřelili, ostatní jsme sestřelili ve vesmíru.  Z vysílačky se ozvalo:
 „Bille! Můžeme si tykat?“
  „Ano,“ řekl jsem. „Tak letíme zničit destruktor!“, řekl Poe. Blížili jsme se k nejvíce obrněnému hvězdnému destruktoru. Poe začal střílet na trup a já na generátory štítů. Štíty vybouchly a začala evakuace destruktoru. Poe střílel na stíhačky a na záchranné moduly. Já jsem ještě chvíli střílel na trup. Jeden z výbuchů mě stáhl do destruktoru. Při tak silném výbuchu Keke zajel do stíhačky a nad ním se zasunul poklop. Střílel jsem zevnitř na evakuující se vojsko a stíhačky. Hned vedle mě byl malý, ale silný výbuch. Zjistil jsem, že výbuch svým tlakem poškodil Kekeho. Tento výbuch ještě více poškodil destruktor, a to způsobilo, že destruktor začal padat na Mustafar. Jediné, co jsem mohl udělat, bylo dostat se a prostřílet ven přes motory. Střílel jsem na motory zevnitř, když se za mnou ozval velký výbuch. Ještě více jsem střílel, až jeden vybouchl a z něho se vysypal červený prášek. Letěl jsem tak rychle, jak to šlo, hned za mnou byl velký výbuch. Výbuch mojí stíhačkou a mnou hodil dopředu a zpátky dozadu. Ještě jsem viděl Poeovu stíhačku, jak se ke mně blíží. Jen taktak jsem zmáčkl autopilota a matně jsem slyšel z vysílačky od Poea:
 „Bille! Jsi v pohodě?“  Vzbudil jsem se na ošetřovně. Kolem mě byl Angin, Poe a Generálka Organa. Ošetřovací droid mi sdělil, že mám silný otřes mozku, zlomenou levou ruku a pravou nohu. Hned jsem se zeptal, co je s Kekem a stíhačkou. Nejdříve Angin řekl:
 „Stíhačka je v pořádku a je na ní prášek z paliva.“  Pak Poe řekl:
 „Keke to nepřežil, ale máme paměťový disk a máme už nové tělo vylepšeného droida model bb-9vk.“ Zeptal jsem se jaké má nový droid barvy. „Zeleno bílý“, odpověděl Poe. Angin řekl, že přinese nového Kekeho a paměťový disk. Po chvíli přišel Angin a přinesl droida a paměťoví disk. Zkusil jsem vstát. Zabolel mě krk i přesto, že jsem měl límec. (Kvůli pokřivení páteře). Opatrně jsem si sedl na podlahu a viděl Kekeho model 2. Vsadil jsem mu paměťový disk. Najednou něco zapípalo a Keke se vzbudil. Hned se koulel ke mně. Objal jsem ho a byl jsem rád, že si na mě pamatuje. Ale nebude to ten pravý starý Keke.

 

*) EJ VÍ ES   

Forbbiden Love: Part 2

Execution Sylvie i Kai byli převezeni na Coruscant. Sylvie byla předvedena před radu jediů, zatímco Kai byl předveden před republikový vojen...